motor

Na jaren geen motor meer gereden te hebben, kan ik sinds medio vorig jaar weer motor rijden. Zoals je kunt lezen op de corvette page, heb ik ermee een ongeluk gehad en daardoor kon ik geen motor meer rijden. Maar na een operatie vorig jaar kan ik het weer (gelukkig). Dus er moest weer een motor komen. Het liefst weer een Virago 1100.  Na flink wat zoekwerk (internet) eentje gevonden. Deze was absoluut niet de mooiste, maar zeer geschikt voor wat ik van plan was en de prijs was laag. De motor opgehaald en daarna gedeeltelijk gestript. Het lakwerk was zeer slecht, b.v. de blanke lak liet gewoon los.

Maar goed, nadat ik de tank en spatborden geschuurd  en geplamuurd had, was het tijd om de lak uit te zoeken. En dat is zwart met paars geworden en het was de bedoeling om het in een slangenhuideffect te spuiten, maar na eens weer wat speurwerk op het internet ( wat is dat toch makkelijk) kwam ik op een site, waar men lakken en aanverwante artikelen aanbod. Op deze site vond ik iets, wat men crystal fx noemde. Dit zorgt ervoor dat jij een kristal effect krijgt in de lak. Dit leek mij nog mooier dan de slangenhuid effect en makkelijker te doen. Dus het spul besteld en nadat het binnen was gelijk een proefplaatje gemaakt. Dit was goed gelukt en had een mooi effect. Toen moest de tank en spatborden gedaan worden. Na eerst de paarse lak erop gespoten te hebben en laten drogen, het crystal fx erop gedaan. Dit moest ook drogen en toen de zwarte lak er overheen nevelen. Wanneer dat droog was, was het poetsen met een zachte doek gedrenkt in water. Daarna de blanke lak erop en ondertussen maar hopen, dat het effect goed werd. Al moet ik zelf zeggen, het is mij redelijk goed gelukt.

De sticker met de naam virago was een cadeautje van Erica en Henk. Momenteel word de buddyseat opnieuw bekleed en de spiegels zijn vervangen, verder heb ik de motorolie, bougies en zo vervangen. Nu nog een keertje andere uitlaten eronder. Daar is EPS goed voor. Ja Eps, zij doen meer dan alleen auto uitlaten.

 

home

GMC bus wordt camper

corvette

 

mijn vorige auto's